8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Kadın Vatandaşlarımıza Mamografi Taraması Yapıldı
10 Mart 2023

Mamografi kadınlarda meme kanserinin teşhisinde kullanılan önemli bir görüntüleme yöntemidir. Mamogram olarak da adlandırılan mamografi görüntüleri hem tanı hem de tarama aracı olarak kullanılır. Bu bağlamda Yahyalı İlçe Sağlık Müdürlüğü ve hastanemiz işbirliği ile ilçemizde mamografi taramasına uygun hedef kitle içinde olan kadın vatandaşlarımız için Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi ile ortak bir planlama yapılarak kadınlarımızın taramaları yaptırılmıştır.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günde, hemşehrilerimizin Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi’ne nakilleri için araç desteği sağlayan ve bu gibi hizmetlerde desteklerini esirgemeyen Sayın Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’e ve Develi ilçemize tarama için giden vatandaşlarımızın öğlen yemeği ihtiyacını karşılayan Sayın Develi İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak’a teşekkür ederiz.