Belediye Başkanımız ve Başhekimiz TV1 canlı yayın konuğu oldu
18 Kasım 2021

Belediye Başkanımız Sayın Esat ÖZTÜRK ve Başhekimimiz Sayın Uz. Dr. Muhammed Mustafa ÖZDEMİR TV 1 canlı yayınına katılarak Yahyalı’da sunulan sağlık hizmeti hakkında açıklamalarda bulundular.

Belediye Başkanımız Sayın Esat ÖZTÜRK;
 ‘”Başhekimimizin konusuna girmeyeceğim ama 13 tane uzman hekimimiz var. Çok iyi hatırlıyorum Yahyalı’ya Belediye Başkan Adayı olduğumuzda bana belediyecilikten sormadılar insanlarımız vatandaşlarımız belediyecilikle ilgili tecrübemize güvendikleri için öyle duydukları için belediyecilikten sınav vermedik. Sorum oradan değil de en büyük sıkıntımız bizim burada uzman doktorlardan soruyorlardı ama Allah’a hamdolsun bugün zannediyorum insanların kozu diyeceğimiz böyle bir bahanelerini almış olduk. Doğrusu ilk geldiğimizde burada 4 tane uzman doktor var iken 7’inci yılımız Belediye Başkanlığımızda Allah’a hamdolsun 13 tane uzman ekibimiz var 13 tane de pratisyen hekimimiz var olduğunu ifade etmiştim. Dediğimiz gibi detaylı inşallah Başhekimimiz bilgi verecek ama şunu söyleyeceğim Yeter mi kesinlikle yetmez gönlümüz Arzueder ki Kayseri’deki verilen her türlü hizmet MR ‘ına kadar çekilsin ama sağlık da üzülerek söylüyorum daha o günleri de değiliz. Türkiye şartlarında Türkiye bütçesi ona müsait değil ama ben şunu biliyorum ki hiçbir devletin yapmadığı bir helikopter ambulansla hastamız buradan alıp da oraya götürüyorsa bana göre sağlıkta geldiğimiz noktayı tabii bunun altını çizerek ifade etmek isterim tabii konu Yahyalı Devlet Hastanesi olunca yeter mi yetmez ama parttime gelen günlük gelen uzman hekimlerimiz var ancak bu kadar cevap veriyorlar ama ilerleyen zamanda inşallah bütçemize göre her branştan doktorunuzun burada olması bizim en büyük temennimiz.” dedi.
Başhekimiz Sayın Uzm.Dr.Muhammed Mustafa ÖZDEMİR ise;
“ Yahyalı Türkiye’nin cennet köşelerinden bir tanesi burada bulunmak bizim için çok güzel ve çok mutluyuz. 75 yataklı hastanemiz 26 Haziran 2021 tarihinde açıldı hastanemiz o zamandan bu zamana yaklaşık 81 bine yakın hastamız polikliniğimize hastanemize başvurdu bunun 44.000 acil poliklinikleri 37.000 de normal uzman polikliniklerine başvuru yapıldı. 12.000 m²'ye yakın bir alana yapılan hastanemizin kapalı alanı 19.000 m². Hastanemizde yatak başına düşen alana bakarsak Bir Şehir Hastanesi kapasitesine sahip olup, yatak başına neredeyse 220 m²'ye yakın bir alana sahip. Bu da bizim sağlıkla sunduğumuz kalitenin en üst düzeyde olduğunu gösteriyor. Onun haricinde toplam 30’a yakın hekimimiz var 13 tanesi uzman hekim 13 tanesi pratisyen 4 tanesi de diş tabibi. Ayrıca haftanın belli günlerinde gelen 4 tane farklı uzmanlarımız mevcut. Radyoloji, nefroloji, üroloji ve kardiyoloji uzmanlarımız belli günlerde gelip burada yine halkımıza hizmet vermekte. Ekim ayı içerisine baktığımız vakit 16.000’e yakın bir hasta girişimiz oldu. Bunlardan 8 bini acile geldi 6000-7000 e yakını da poliklinikte hizmet aldı. Poliklinikte hizmet alanların 157 tanesi normal serviste ileri tetkik ve tedavi amaçlı yatırıldı. Acil serviste 8000-9000 bine yakın hastamızın da 150 tanesi üst merkezi sevk edildi hepsi de hastanemizde tedavisi yapıldı haricinde yine Son ay olarak özet geçmek amaçlı olarak son ayda 140 a yakın cerrahi operasyon yapıldı bunların 35-40’ı ileri düzey cerrahi ameliyatlardı. Ayrıyeten Ekim ayında 21’i yakın doğum oldu. 14 tanesi normal doğum 7 tanesi de sezeryan ile doğdu. Bu saydıklarımın yanında sadece Hastanede değil ayrıca evde sağlık hizmetinde devam etmekteyiz Ekim ayında 40’a yakın hastamıza evinde direkt olarak kaydını alıp 150’ye yakın hastamızı evinde tedavisini yaptık yılbaşı itibariyle de 2021 yılı itibariyle de 500’e yakın hastamıza evde direkt olarak sağlık hizmeti için kayıt oluşturduk ayrıca covid-19 yönelik olarak özellikle belirtmek istiyorum hastanemize sabah 8 ile gece 12’ye kadar aşı imkanı devam ediyor. Ekim ayı boyunca da 1800 yakın aşımız oldu bunun 1200 tanesi bionteck 600 tanesi ise sinovac. Ben tekrardan Yahyalı halkına sesleniyorum buradan tekrar covid-19 yönelik olarak aşılarımızı yaptırmanızı hatırlatma dozlarının yapılmasını istiyorum.” Dedi.